Klubbtur til Kjeungen fyr

Helgen 8-10 mai var jeg med Trondhjems Kajakklubb på klubbtur til Kjeungen fyr helgen. 19 personer, alt fra nybegynnere til erfarne og dyktige padlere. Fredagen padlet vi inn i Solnedgangen mot fyret fra Uthaug.

Kjeungen fyr

Siden fyret ikke har tørt land på flo sjø måtte alle kajakkene opp på brygga. Dessuten var det nesten flo da vi kom så det var ikke mange kvadratmetrene å lande på, heller.

Kjeungen

Kjeungen: Brygga

Lørdag var det 2 som stakk på tur til Alsen fyr, mens vi resterende dro på fellestur i skjærgården, rastet på Grandholmen og i Grandefjæra.

Kjeungen fyr

Juldagan

Hurtigruten

Grandefjæra

Søndag var det vind fra sørvest (10 m/s) og jeg kan sverge på at bølgehøyden var 2 meter, så da var den i alle fall minst én. Vi hadde sjøen i ryggen, så jeg fikk testet hvordan det var å manøvrere Origoen når roret hang i løse luften. Det var definitivt en ny opplevelse. Det hele endte med velt like utenfor moloen på Uthaug, men kameratredningen satt som smurt, så det var ikkeno problem (bortsett fra at jeg er litt irritert på meg selv siden jeg ikke hadde åndsnærværelse nok til å prøve å rulle).

Lemping av kajakk

Sjøsetting fra Kjeungen

3 kommentarer om “Klubbtur til Kjeungen fyr

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s