Høstsamlingen på Rangøya

Stemningsbilde fra Rangøya

Det var ikke tvil om at høstsamlingen på Rangøya stod høyt på ønskelista i år ettersom det var så vellykket i fjor. I år ble også yngstegutten med for å delta på Grunnkurs Ung. Etter ankomst på fredag og teltoppslaging i mørket, spiste vi spaghetti fra boks og hørte foredrag om de som padlet kano 3 uker i Alaska sammen med barna sine.

Lørdagen var det tidlig opp. Ruben sitt kurs skulle begynne kl. 09:00. For meg var det mange aktiviteter å velge mellom, alt fra lavterskel familietur til borttpadling utaskjærs. Det ble litt knapt med tid, så jeg ble med en gjeng som skulle på befaring i brottene. Det var fint vær og flatt hav da vi la ut, men utenfor alle holmene var det 2 meter dønning (ble det sagt, og hvis dette var 2 meter, så var dønningene på ASKR 3 meter… så det så!). Men det er noe annet å padle med fart enn å ligge å snuse på brottene, så da laget skulle enda lengre ut slik at jeg ikke lenger hadde retrettmulighet bak holmene, mistet jeg motet og tuslet meg inn til lands igjen. Jeg tror jeg må få meg en annen kajakk til slikt formål (eller dratt med meg en egnet klubbkajakk). Origoen er nok laget for rett fram padling.

Fra brottene

På ettermiddagen deltok jeg på en «Lek og balanse»-gruppe, men da det 14 dager gamle kameraet mitt tok kvelden, ble jeg lei og satte meg på berget med en pils og myste mot sola. Når kursene kom inn, hjalp jeg Ruben av med klærne slik at han fikk igjen varmen. På kvelden var det Bacalaomiddag (burgere til Ruben) og fin stemning.

Søndag ble jeg hyrt inn som medinstruktør på et navigasjonskurs hvor mine gamle orienteringskunnskaper og kartmanien min kom godt med. Været var helt fantastisk, og de forskjellige gruppene møttes til en felles lunsj ute på en holme. Etter lunsjen skiftet folk til forskjellige grupper og jeg padlet i nyedelige omgivelser sammen med Gretha fra Fosen Padleklubb inn til Rangøya igjen (uten kamera, det var irriterende med det været vi hadde). Der fikk jeg kikket på Ruben og kurset hans som drev med redningstrening og diverse andre balanseøvelser.

Ruben står i kajakken (Foto: Dag Roland)
Ruben har god balanse 🙂 (Foto: Dag Roland)
Padleturene mine

2 kommentarer om “Høstsamlingen på Rangøya

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s