Høsttur utenfor allfarvei i Estenstadmarka

 

Estenstaddammen

 

I turområdene rundt Trondheim finnes det visse «motorveier» i helgene med horder av folk som går søndagstur og koser seg, nesten uansett vær. Typiske slike trafikkerte veier er SkistuaElgsetytta, Bekken-Estenstadhytta og Smistad-Rønningen. Og disse strekkene er veldig fine bl.a. for folk med barnevogn, men det er likevel utrolig hvor lite fantasi mange har når det gjelder å gå andre traséer. Kun noen få minutters gange bort fra allfarvei er du nesten helt for deg selv og kan nyte naturen i fred og ro. I dag tok vi en slik tur i Estenstadmarka.

 

Fin skogbunn

 

En av de ting som fascinerer med Estenstadmarka er at de nordlige delene (rundt Estenstaddammen og Tømmerholtdammen) var gårder og dyrket mark fra vikingtiden og helt opp til mellomkirgstiden. Granskogen her er altså av nyere dato, og kikker man seg rundt kan man finne mange spor etter menneskelig aktivitet. Sørvest for Estenstaddammen går stien på en trasé som er tydelig murt opp, kanskje en gammel køvvei? Rett vest for gården Estenstad er det tydelige plogfurer i skogbunnen, så her ble kanskje jordet pløyd rett før beplantning?

 

Refleks

 

Dagens tur startet på Bekken og vi spiste nista ved Estenstadhytta, men bortsett fra på disse to stedene møtte vi bare en håndfull mennesker på turen.

 

Et lite elvedelta

 

 

Vannrenne ved Kvernhusflata

 

 

Utenfor allfarvei

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s