17.mai betyr is, ikke sant?

Siden de lå an til at vi  ble for oss selv denne grunnlovsdagen, bestemte vi oss for å feire 200-årsjubileumet for grunnloven til fjells. Passet bra med at Betty skulle holde et foredrag i Steinkjer. Derfra er det bare en liten halvtime å kjøre til parkeringen til hytta, med lite snø denne våren kunne det kanskje hende at vi fikk kjørt helt opp til parkeringsplassen. Den gang ei, halvveis fra bommen og opp lå det en stor snøfonn i veien som jeg ikke tok sjansen på å passere (det hører med til historien at 3 dager senere var den borte). Så var de bare få parkert bilen, og å laste opp øl, vin og mat på ryggen og traske opp. I pissregn.

Fikse i regn.
Fikse i regn.

På Røssin var det fremdeles mye is, men det var lite snø ellers. Hytta er jo på det aller flotteste når vannet er fullt av smeltevann nå om våren. Prøvde å fiske litt med sluk, men ikke noe napp å få. Dagen etter var det vedhogst som stod på programmet. Det er god trim, og det er godt for en gammel kontorist med litt kroppsarbeid. Isen på vannet var i ferd med å gå, så når det kom isflak og la seg utenfor hytta, måtte jeg jo teste om isen bar. Betty badet forøvrig mellom isflakene Været klarnet etterhvert opp og det ble jo rett så pent. Så stor-lom (tror jeg, ikke helt stø i forskjellen på avstand), også kvelden var det orreleik på isen utenfor hytta. Skulle tatt et bilde hvis jeg hadde hatt en skikkelig telelinse.

Betty mellom isflakene
Betty mellom isflakene
Idyll på fjellet
Idyll på fjellet
På tynn is
På tynn is

På grunnlovsdagen ble det tur til Vardeheia med bunad og flagg, og på returen stakk vi innom søskenbarnet mitt som også var en tur på fjellet. På returen tilbake til Trondheim hørte vi på Grunnlovsjubileet på radio. Det blir litt rart å høre stortingspresidenten messe om grunnloven som sikret oss frihet og demokrati, all den tid han ikke ville treffe Dalai Lama som kjemper for frihet og demokrati for sitt folk.

17mai-fjell
Ingen nasjonaldag uten bunad!
17. mai 2014
17. mai 2014

 

En kommentar om “17.mai betyr is, ikke sant?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s