Helgetur i Sylane

I år er det 10 år siden Betty & jeg var på Storsylen (eller Syltoppen som den visstnok kalles lokalt, og som det står på de fleste, men ikke alle av TT sine skilt). Vi kjørte opp til Nedalshytta på fredag i et aldeles fantastisk sommervær og trasket inn til Syltjønna med mat og soveposer og telt og fant oss en teltplass omtrent der teltet stod i 2004. Som telt tok vi med oss «konfirmasjonsteltet» som jeg fikk i 1972 og som fremdeles fungerer i pent vær. Det veier usannsynlig lite, nemlig. Fin vind gjorde at det var lite med insekter og vi koste oss med et bad i Syltjønna, og mat, øl og vin i den fine sommerkvelden.

Betty koser seg med morgendagens mål i bakgrunnen. «Konfirmasjonsteltet» i til venstre.

Neste dag våknet vi av stemmer. Det var den rene folkevandringen av folk som skulle til topps, og teltet lå bare ca. 50 meter fra stien. Vi tok med oss en jakke hver, godt med vann og stormkjøkken og mat. Planen var i spise middag på bandet. Turen opp er nokså dryg, så vi brukte den tiden vi trengte med rikelig med pauser. På vei oppover hørte vi endel torden, men det så ut til at tordenværet og de meldte regnbygene skulle gå godt sør for oss, så vi følte oss rimelig trygge.

Rimelig bratt her, ja.

Når vi kom opp på bandet, kom det noen regndråper, så vi tok med oss jakkene selv om vi la fra oss sekkene her, for vi forserte hammeren opp til Rksrøys 155B og videre bort til hovedtoppen som reager 1762 meter over havet. Fenomenal utsikt. På toppen var det helt vindstille og avsindig mye knott.

Stolt par på Storsylen.

Utsikt nordøstover fra toppen. Riksrøys 155B i bakgrunnen, Syltjärnen og dalen med Sylstasjonen i bakgrunnen.

På returen ned hammeren fra Riksrøys 155B trakk det fort over, og det kom en veritabel hagl og regnskur. Like etterpå blinket det og smalt det med mindre enn et sekunds mellomrom, så lynnedslaget var ikke mange hundre metrene unna. Vi var rimelig glade for at vi ikke var på toppen.

Betty på vei ned hammeren rett før tordenværet.

Men uværet varte ikke lenge, selv om det regnet lenge nok til at matpausen ble litt ufyselig. Men, en skal kanskje ikke klage når det går bra med skalljakke, t-skjorte og gjennomvåt shorts uten i bli frossen. Været ble fint igjen og utsikten var hele tiden upåklagelig.

Utsikt vestover mot Syltjønna og Nesjøen.

Returen er minst like dryg som oppturen, men vi kom da ned. Og nede ventet bl.a. noen øl i «kjøleskapet».

Naturens eget kjøleskap

Søndagen var det mye mindre folk i fjellet, så det ble en langsom formiddag med langsom nedpakking og en rolig spasertur ned til Nedalshytta.

Tar det med ro med utsikt sørover like før bakken ned til Nedalshytta.

Etter en pause på Nedalshytta, kjørte vi ned til Nesjø Båtutleie, fant oss et fint svaberg. Badet og laget middag og tok det med ro i sola før kjøreturen hjem.

Helgens tur. Rødt kryss ved campen.

Helgens tur. Rødt kryss ved campen.

Reklamer

3 kommentarer

Filed under Fottur, Telttur

3 responses to “Helgetur i Sylane

 1. Hei og takk for sist 🙂 Vi møttes i steinura sist lørdag. Dere på vei opp, vi på vei ned. Og som du sier… Det tok sin tid ned!

  Hvordan var forholdene inne i konfirmasjonsteltet etter den veritable regnbygen som kom? Holdt det tett eller var det svømmebasseng der inne?

  Vi pakket sammen etter litt mat og et par timers pause ved tjønna og tuslet tilbake til Nedalshytta – akkurat i tide til å måtte gå i regnet. Heldigvis ga det seg, og sola dukket opp igjen.

  Nå pleier jeg gnagsår før jeg returnerer til Sylan på lørdag for en ukes vandring.

  Min turrapport finner du på bloggen 🙂

  • Bernt

   Takk for sist. Det som var inne i telte var tørt det. Da var det verre med håndklærne som hang til tørk utenpå teltet. 🙂

   • Bernt

    Nå har vi kjøpt oss en MSR Mutha Hubba NX til slike turer. Vi fant ut teltet måtte fases ut av bruk 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s