Fjelltur med lite snø

I helga var det fjelltur til hytta i Nord-Trøndelag. Med lavt økologisk fottrykk. Vi gikk hjemmefra til Rotvoll, tok toget til Steinkjer, buss til Malm og gikk til fjells, spente på oss skiene og gikk inn til hytta.

Praktisk med skiene på sekken.
Praktisk med skiene på sekken.

Det var usannsynlig lite snø, men et lag på 10-15 cm nysnø oppå knallhard is, så det gikk greit. 2-3 minusgrader sol og påskestemning. Når vi kom opp til dit hvor vi tar av fra Holden-løypa, som forøvrig ikke var kjørt opp på lang tid, hadde vi heller ingen spor å gå i. Det er noe eget med å gå på ski der ingen har gått før deg.

Hytta var kald og rå siden den ikke har vært i bruk siden i oktober. Og det er en gammeldags hytte uten vei, strøm og vann og dårlig isolert. Men den er liten, så den blir fort varm når vi fyrer.

Ingenting bedre enn en jomfruelig snøflate.
Ingenting bedre enn en jomfruelig snøflate.

Lørdag sløvet vi og koste oss og så på 3-mila i VM i Falun helt til Therese Johaug ledet såpass grundig at det hele var avgjort. Da tok vi en dagstur til det faste dagsturmålet – Vardeheia. Det var vanskelig klabbeføre, til og med med Betty sine smørefrie. Fuktig snø øverst med kald snø under og is/vann på bunnen. Men vi kom da opp.

Dagen ble avsluttet med biff og rødvin og selvutløserilde på 24-årsdagen (nesten) for den første hytteturen vår hit opp.

Neste dag blåste det hardt, var 5 plussgrader og snøen minket faretruende. Vi ryddet oss ut av hytta og kjørte ned til vegen på litt rått føre. Gikk ned til bygda hvor vi besøkte en onkel av meg som har flyttet tilbake til Malm. Huset han har kjøpt har en fabelaktig utsikt. Vi spiste lunsj der og så Petter Northug sin fenomenale innspurt på 5-mila, før han kjørte oss til Steinkjer og vi tok toget til Rotvoll og gikk hjem. Der ventet guttene med varm badstu og ferdig middag til oss. Kjekt med store barn også.

Utsikt over Beitstadsundet
Utsikt over Beitstadsundet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s