Sommertur til hytta

Fredag dro Betty & jeg til hytta ved Røssin. Det var meldt kjempevær på lørdag og vi hadde tenkt oss på Snota i Trollheiem eller Storsola i Sylan, men en telefon til TT om snøforholdene gjorde at vi kjapt endret planene i til en hyttetur i stedet.

Handling gjorde vi på Zebra-senteret i Steinkjer og i lett regn og vind labbet vi den lille kilometeren fra parkeringen og til hytta. Vi kom sent opp, så det ble øl, vin og mat og å rigge seg til. Godt å være to voksne og ingen andre på fjellet for noen dager.

Lørdagen var satt av til topp-tur, og etter morgenbad og flaggheising og en veldig sen og lang frokost gikk vi til den østligste toppen av Svartvassheia (560 moh). Det ble en mil tur-retur, men det lovte finværet uteble, lavt skydekke litt nedbør og litt tåke, men olk temperatur. Det er gjort fint arbeid med stiene opp til Mågåtjønna med klopper over myrene slik at det var greitt å gå tross nedbøren i det siste. Flere bad i Røssin og pepperstek og rødvin til middag. En fin dag.

Søndag kom endelig det lovte finværet, så det ble flere bad, både før og etter frokost før vi ryddet oss ut av hytta og dro tilbake til Trondheim.

Flagghesing
Flaggheising
På toppen av Svartvassheias østre topp (560 moh)
På toppen av Svartvassheias østre topp (560 moh)
Her var jeg fra ca. 50 år siden. Det har grodd igjen en del siden da.
Her var jeg fra ca. 50 år siden. Det har grodd igjen en del siden da.
Fine klopper
Fine klopper
Morgenbad
Morgenbad
Tuppturen
Tuppturen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s