Gimse – Øyberget – Udduvoll

Denne søndagen tok vi Buss 38 til Gimse og gikk av på Brekkåsen. Derfra fulgte vi en bekkedal ned til Vollmarka Travpark. Derfra gikk det gjennom gammelt trøndersk jorbruksland over til Brekkemarka hvor det er en av flere mulige parkeringsplasser for de som ønsker å bruke området og kommer med bil. På vei langs nytinte gjørmete gårdsveier møtte vi to travhester på treningstur og en elg i lav novembersol. Fikk ikke tatt bilde av elgen, men Betty fikk da brukt den nye turkikkerten sin til å studere den litt nærmere.

Turen gikk i slynger langs fine stier forbi Onstjønna (hvor det er bord, benker og bålplass) til utsiktspunktet på Øyberget. Her er det også bord og benker og fin utsikt over Øysanden, Byneset og Leinstrand. Etter en rask lunsj fortsatte vi i retning Buvika for å komme oss ned bratthenget over Brekka før det ble mørkt. På veien stakk vi innom startpunktet som ble brukt av hangglidere i sin tid. Her hang det forøvrig en utslitt vindpølse merket «Trondheim Hanggliderklubb».

Ned mot Brekka er det tidvis veldig bratt og  tauene som henger på de bratteste partiene er nok nødvendige når det er vått og glatt her. Fra Brekka fulgte vi Pilegrimsleden til Øysand Camping hvor vi tok en øl (ned, de serverer bare alkoholfritt her, men Betty hadde tatt med litt medbragt). Siden målet vårt var å gå 2 mil, fulgte vi Pilegrimsleden til Udduvoll bru. Dessverre går det ikke buss så ofte her så vi gikk over og satte oss til å vente på busstoppet på vestsiden for å vente på buss 40 fra Orkanger. 40 minutter skulle gå i en fei, men bussen var til overmål 20 minutter forsinket så vi ble litt utålmodige på slutten. Å gå langs E39 til neste stopp som var Klettkrysset, fristet heller ikke.

PB104636
Trøndersk jordbrukslandskap

En kommentar om “Gimse – Øyberget – Udduvoll

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s