Dag 1: Grilstad-Solemstjønna
Startet turen med en kort etappe hjemmefra og til Solemstjønna. Siden jeg ikke stoler på vannet der oppe, hadde jeg syklet opp 6 l vann kvelden før og lagt opp et depot jeg gjemte i skogen. Greit å slippe å bære det. For resten av turen regnet jeg med at det var gerit å finne vann. Det var fint varmt vær og vi satte opp teltet på en liten halvøy, bare innerteltet i finværet. 6.5 km
Dag 2: Solemstjønna-Hestsjøen
Neste dag gikk vi over til Jonsvannet og fulgte veien innover. dagens mål var en gapahuk rett nedenfor Schivevollen ved Hestsjøen (Det er mange sjøer i området som heter Hestsjøen, den vi skulle til ligger mellom Jonsvannet og Draksten). Turen langs Jonsvannet er lang og med mye asfalt, men været var vakkert og vi rastet et par fine steder. Litt klabb & babb med stien fra Drakstenvegen og inn til Hestsjøen, men vi fant utav det (og nå er Openstreetmapp oppdatert). Gapahuken ligger fint til ved Hestsjøen og vi satte opp innerteltet inni gapahuken av mangel på flatt underlag å sette teltet på. 16.4 km denne dagen som ble avsluttet med et svalende bad.
Dag 3: Hestsjøen-Klæbu
Etter en vakker natt ved Hestsjøen tok vi et morgenbad før turen gikk opp i høyden og i retning av Gjenvollhytta. Fin gammel setervei innover mot Krokvollen, men vi måtte fin-navigere litt siden både setervei og sti forsvant etterhvert. Fra Krokvollen hadde vi ikke bestemt om vi skulle følge skitraseen eller stuen over åsen mot Osvollen. Begge deler var rimelig usynlige, men vi valgte det siste. Etter litt om og men fikk vi tatt oss ned og over myrene og fant en fin sti (ikke på kartet, men er lagt inn i Openstreetmap nå) fra en hytte og ned til veien mot Gjenvollhytta. Like før Gjenvollhytta tok vi veien opp til Hallsetvollen. Den siste halve kilometeren var djevelsk bratt med tunge sekker, men vi kom da opp. Tilsvarende var det bratt og hardt til knær og lår ned til Klæbu på den andre siden. I Klæbu bodde vi hos venner som stilte med mat, øl, vin, dusj og en seng. 14.8 km ble det.
Dag 4: Melhus-Øysand
Vi fant ut at marsjen til Øysand ville bli i drygste laget, så vi haiket med vertskapet til Melhus hvor vi bunkret, og så gikk vi vestsiden av Gaula og ned til Øysand i fantastisk vær. En av sønnene kom syklende fra Trondheim og en annen kom med bussen. Vi koste oss i solen, spiste og badet. Men fy…. så langgrunt det er. En går jo nesten til Orkanger før en kan legge seg ned og svømme. Det var sterk pålandsvind og på kvelden ble det faktisk normalt Trøndelagskaldt tross finværet. Dagens etappe ble 9.4 km.
Dag 5: Øysand-Heimdal
For denn dagen hadde vi bestemt oss for en liten plan-endring. I stedet for å finne et sted i Bymarka for å campe i telt valgte vi å gå inn til Klett og oppe den nye gang- og sykkelveien i Kattemsdalen langs Heimdalsvegen opp til Heimdal. Der ble det middag på restaurant for vi sjekket inn på Quality Panorama Hotel Heimdal, 13.4 km tilbakelagt.
Dag 6: Heimdal-Trondheim
Dette ble den varmeste dagen på vandringen – 30°C i Trondheim. Og det på vår 28-års bryllupsdag. Planen var o gå inn til sentrum, men vi kastet inn håndkleet ved Nedre Leirfoss og tok bussen inn til byen. Siden vi skulle overnatte og spise fin middag på Hotell Britannia måtte vi shoppe litt rene klær slik at vi tok oss sånn noenlunde ut. Denne dagen ble det 5.7 km.
Summa summarum: En slitsom og fantastisk måte å feire bryllupsdagen på. Og for en lykke å sove i myk god seng på et rom med air-conditioning etter en slik tur i fantastisk sommervarme. Dage etter var det fin frokost i Palmehaven og bussen hjem.

2 kommentarer om “6 dagers feiring av bryllupsdag”