Via Francigena: Formello – Campagnano di Roma

20211005_150607

Vi overnattet i Formello på en liten B&B som heter La Scaletta i gamlebyen i Formello. Stedet (og vertinnen Tiziana) anbefales på det varmeste. Anbefaler også La Locanda delli Angeli hvor vi spiste en fortreffelig 3-retter i går kveld.

I natt var det torden og lyn og dagen startet med regnvær. Så ved start ble det Gore-tex for alle pengene, men etterhvert gav regnet seg og det ble da svært så varmt og klamt. Etter Formello gjorde vi en avstikker fra Via Francigena, for å gå en litt høyere rute enn nede i Valle del Sorbo. Dessverre ble vi forhindret av en flokk kyr så vi tuslet oss tilbake til leden igjen og fulgte den til Campagnano di Roma.

Dette landskapet har vært avfolket flere ganger. Først et par-tre hundre år før Kristus, da det var kampsonen mellom Romerne og Etruskerne over et hundreår eller så, og senere under det som ble kalt «Krisen i det tredje århundre» da invasjoner, pest og manglende stabilitet herjet Romerriket.

Dagen bød forøvrig på turens hittil lengste motbakke med ca 150 høydemeter med asfalt på 2 kilometer.

IMG_20211005_111816
Klar til avgang fra La Scaletta
IMG_20211005_125654
Fra Valle del Sorbo
IMG_20211005_131558
Klar til lunsj

2 kommentarer om “Via Francigena: Formello – Campagnano di Roma

  1. Takk for at vi får følge dere, det setter mange tanker i sving og fremkaller gode minner om alle våre egne vandringer. Ønsker dere en fortsatt fin vandring og gode møter medlem dere treffer på deres vei❣️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s