Via Francigena: Campagnano di Roma – Monterosi

20211006_143246

I går kveld skulle vi spise middag der vi spiste i 2019. Den gang var restauranten nyåpnet, vi kom en time før de åpnet, men de slapp oss inn og serverte den herligste mat. Denne gangen viste det seg at man måtte ha reservert bord for å få spise der. Det kan jeg skjønne, så bra som det var sist. Men suksessens nedside var at vi måtte finne på noe annet, så det ble mat på hotellrestauranten i stedet. Språkproblemer gjorde at vi ikke bare fikk medium entrecôte, men også medium størrelse, som viste seg å være usedvanlig mye kjøtt (og dyrt). Skulle likt å visst hva en stor entrecôte er i disse trakter.

I dag regnet det avsindig fra morgenen av, men det roet seg litt etterhvert. Vi hadde sett oss ut en øl og en pause i La Vieccha Mola (Den Gamle Mølle), men den var stengt og grundig låst. Heldigvis fant vi et informasjonsskilt med litt tak, hvor vi lunsjet.

Dette er de sørlige delene av det gamle Etruria. Og det er gravhauger og arkeologiske utgravninger overalt, gjerdet inn og kameraovervåket i et tappert forsøk på å hindre illegal utgraving og omsetning av antikviteter. Det kreves flere kriminelle i denne handelen: utgraverne, transportleddet, antikviteshandlerne og kjøperne. Og alle er med på å gjøre ubotelig skade på våre muligheter for å få kunnskap om forhistorien vår.

Det var etruskerne som lærte skrivekunsten av grekerne, og romerne lærte av etruskerne og laget sitt latinske alfabet som i dag er blitt til våre bokstaver, og som jeg bruker for å skrive nå.

20211006_103537
20211006_111321
1633542799409

En kommentar om “Via Francigena: Campagnano di Roma – Monterosi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s