Via Francigena: Bolsena – San Lorenzo Nuevo

20211014_105733

San Lorenzo Nuevo er en gammel by den også. Historien stammer tilbake til etruskerne, men den har ikke alltid ligget her den ligger nå. Opprinnelig lå den lengre nede mot Belsanosjøen, men ble flyttet til den nåværende plasseringen i 1774 for å bli kvitt plagene med malaria og oversvømmelser den hadde ved den gamle plasseringen.

Dette området har vært plaget av erobringer og kriger helt siden romerne erobret området fra etruskerne (og kanskje enda tidligere). I 1537 ble byen brent og herjet (det samme ble Bolsena og Montefiascone) av en hær av landsknekter – leiesoldater – på vei til Roma. Landsknektene – mer enn 20000 mann – var misfornøyde med at de ikke fikk betaling etter å ha slått den franske hæren i Italia på vegne av den Tysk-Romerske keiseren. De brant og ødela Roma så grundig at folketallet sank fra 55000 til 10000 før de gav seg, mest pga sykdom som etterhvert herjet den ødelagte byen. Og det var en by som allerede 200 år før Kristus hadde et folketall på over en million.

Via Francigena fra Bolsena til San Lorenzo Nuevo går gjennom et vakkert landskap langs gårdsveier og stier og har mange fine utsiktspunkter over Lago di Bolsena. Den fineste for min del i Italia så langt. Men det var en skikkelig blåsbort-dag med kald nordavind. Vi avsluttet med lunsj på torget i San Lorenzo før vi tok buss tilbake til hotellet i Bolsena.

20211014_112537
20211014_121943
IMG_20211014_143444

3 kommentarer om “Via Francigena: Bolsena – San Lorenzo Nuevo

  1. Takk nok en gang for spennende bilder og beskrivelse ispedd historie. Dere går jo midt gjennom årtusen gammel historie som man må føle ærefrykt over å oppdage. God vandring videre, vi gleder oss til mer lesing!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s