Bracciano

20211015_203158

Vi avsluttet vandringen langs Via Francigena i San Lorenzo Nuevo i går. I dag tok vi toget til Bracciano for i overnatte her og ta toget inn til Roma i morgen tidlig.

Bracciano er et merkelig sted. Den ser ut som en rar kombinasjon av en italiensk renessanseby og en øst-tysk drabantby fra 60-tallet.

Uansett så har den en interessant historie. Slottet her var Orsini-familiens hovedkvarter. To av sønnene til Pave Alexander IV Borgias (hva skjedde med sølibatet?) hadde hvert sitt mislykkede forsøk på å erobre det. Anbefaler forøvrig TV-serien The Borgias med Jeremy Irons som paven.

Senere giftet Isabella de’ Medici seg med Paolo Orsini på slottet her, men hun var visstnok til stede bare noen få dager, nok til å være med på seremonien. Resten av livet tilbrakte hun i Firenze. Da slapp hun å forholde seg til ektemannens utskeielser, og jeg antar at han slapp å forholde seg til det å være gift.

Det kan passe å avrunde her, siden jeg tror jeg begynner å få historieoverdose….

20211015_183503

2 kommentarer om “Bracciano

  1. Takk for all historie»undervisningen» som har vært både spennende og interessant! Og så alle de flotte bildene, det er jo som å bla i en billedbok å gå gjennom disse områdene, litt mer slitsomt enn bare å bla i boka da 😘 Kos dere i Roma noen dager, idag lå det snø på toppen av Forbordfjellet, bare sånn til orientering 😂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s