Ramsjøhytta

20221119_131222

Betty kom med et spontant forslag om å ta en tur til Ramsjøhytta. Betty har vært der et par ganger for lenge siden, jeg ahr aldri vært der, og nå hadde TT åpnet nybygget som skulle være svært så flott. Ikke noe snø i Sylane, alle myrer frosset fantastisk og gå. Vi la en storslagen plan om å kjøre til Bjørneggen og gå til Ramsjøhytta på lørdag og tilbake på søndag. Men etter å ha gått planen litt etter i sømmene så fant vi ut at for å rekke fram til Ramsjøhytta før det ble mørkt, måtte vi ulidelig tidlig opp på lørdag morgen, så vi reduserte ambisjonene til å kjøre til Skarpdalen og gå de 4 kilometrene inn og tilbake.

Men, for noen fine forhold i fjellet. Klar himmel, skarp luft, frosne myrer. Vi ruslet bedagelig inn, og rakk en pils på terrassen med fin utsikt til Fongen og Ramsjøen. Det var en del folk på hytta (som er den mest besøkte selvbetjeningshytta til TT), men vi fikk Drømmeloftet for oss selv (vi hadde egentlig booket en dobbeltseng på Eventyrloftet, men jeg skjønte ikke forskjellen, og det var jo like greit siden det var andre folk på Eventyrloftet). Dagens gourmetmiddag bestod av Real Turmat Kebabgryte, men hvis vi gjentar denne turen, skal jeg bære inn litt ordentlig mat, for det var et velutstyrt kjøkken med gasskomfyr.

Neste dag våknet vi til -11°C og en koselig frokost med hjemmebakt brød og hjemmelaget leverpostei (medbrakt riktignok). Jeg funderte over å bake brød neste gang. Jeg har bakt brød i gasskomfyr før, da jeg jobbet på Fanaråken for 20 år siden og mener å huske det ble godt brød.

Returen var like fin som turen inn, men med lit utfordringer med å passere den første bekken siden solen stod rett inn den lille dalen den lå i, og tross kulden så var det dannet seg 5cm slush oppå isen, pluss at den bar ikke overalt, emn vi kom da over uten noen alvorlige våte uhell.

Alt i alt en fantastisk tur, fantastisk vær, en utrolig flott hytte. Neste gang tar vo to overnattinger og en dagstur på Fongen. Det kan bli bra.

PB190066
Det gjelder å få med seg de solstrålene som du får i november.
20221119_144731
Sylmassivet
IMG_20221119_152542
Ramsjøen
IMG_20221120_105515
Utsikt fra Drømmeloftet
PB200082
Ikke så greit som det ser ut. 5 cm slush på isen, og ikke trygg alle steder.
Ramsjøhytta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s