Kajakkene

En kjapp beskrivelse av kajakker jeg har (og har hatt).

Rainbow Laser Expedition (2005)

Den eldste kajakken er en Rainbow Laser Expedition. Kjøpt i 2005 som pakke med vest, åre og spruttrekk uten kunnskap om hva jeg ville ha og trengte. Med i pakken fulgte det en Lendal Nordkapp med alt for stort blad. Kajakken har jeg fremdeles med bl.a. tanke på utlån og sånt.

En av de første turene med Rainbow’en

Cobolt Origo (2006)

Kajakk nr. 2 var en Cobolt Origo som jeg fikk til 50-årsfeiringen min i 2006. Etter at jeg hadde kjøpt Rainbow’en fant jeg fort ut at jeg ville ha noe bedre, og jeg fant ut at (fremdeles på tynt erfaringsgrunnlag) at dette var kajakken for meg. På mange måter en flott og rask turkajakk, men den var plaget av kvalitetsproblemer og ble solgt i 2012 da reparasjon av glassfiberkajakk ikke ligger helt for meg. Men jeg har hatt mange fantastiske turer i den.

IMGP2121
Origoen på blankt hav nord for Åmøya i Meløy

Hvit sør-grønlandskajakk (2008)

Allerede i 2007 hadde jeg skiftet til å padle med grønlandsåre, og med min sans for historie, var det naturlig å tenke på å få seg en tradisjonell kajakk. Så i 2008 var jeg hos Anders Thygesen og bygde meg en Sør-Grønlandskajakk. Byggeprosessen var en fantastisk opplevelse, og kajakken ble veldig fin, men langt mer krevende enn jeg hadde tenkt. Men med årene kom ferdighetene og dermed gleden over denne meget sjødyktige kajakken også.

Den første grønlandskajakken etter oppussing våren 2013

Svart sør-grønlandskajakk (2012)

Da Anders Thygesen skulle ha byggekurs i Trondheim i 2012, fikk jeg endelig bygd igjen. Det jeg satset på var å få meg en mer rullevennlig kajakk med høyere primærstabilitet. Dette er kajakken jeg bruker aller mest for tiden, og den ble slett ikke så verst. 🙂

Betty i Valsøyfjorden
Betty i den svarte kajakken

Svart sør-grønlandskajakk (2013)

I anledning Bettys 50-årsdag konspirerte Betty og Anders på Stokkøya. Så da ble det til at jeg bygde enda en svart kajakk, denne gangen til henne.

Bettys svarte kajakk
Bettys svarte kajakk

3 kommentarer om “Kajakkene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s