En kvistbrenner og nye kortfeller

P2212193

Etter å ha fulgt en tråd på Fjellforum om kvistbrennere bestemte jeg meg for å prøve å lage en. Den ligner jo veldig mye på Peko Pe som er en større sak jeg hadde for mange år siden og brukte som lavvo-ovn. Peko Pe var oppfinnelsen til en Paal Wendelbo som ville gi folk på den afrikanske landsbygda en mer energieffektiv ovn til å lage mat med. Det var en enkel ovn som enhver landsby-smed kunne snekre sammen av to malingspann av litt ulik størrelse.

Og så ble det jo mildvær. Da jeg kjøpte skiene jeg bruker nå, kjøpte jeg Åsnes Gamme 54 BC slik at jeg kunne bruke kortfeller i stedet for klister. De fellene jeg kjøpte da var nylonfeller som hadde en horribel dårlig gli, så de har ikke vært mye brukt. Kun til lange oppoverbakker på lengre påsketurer. Så jeg fikk omsider etter 4 år ut fingeren og kjøpte meg Åsnes X-Skin 30mm Mohair feller. De fungerte mye bedre selv om de lugget litt i nedkjøringene.

Og for en dag! Sol, 9°C og fantastisk påskestemning i marka. Vi startet fra P-plassen i Storsvingen og gikk runden om Løkkåsen. Fant oss en solhelling ved Vintervassmyra, drakk kakao, spiste appelsin, myste mot sola og testet kvistbrenneren som fungerte utmerket. Hadde samlet litt lite tørr kvist så det var greit å ikke være avhengig av den for koke vann. Dessuten har jeg ikke laget et stativ til kaffekjelen heller. Det får bli neste prosjekt.

Det eneste jeg stusset over den dagen var at det var greit med parkering og mye mindre folk i marka enn forrige søndag, men det er kanskje vinterferien.

kvistbrenner
Metallsløyd i heimen.
P2212196
Den virker.
IMG_20210221_141846
Påskestemning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s